Category: Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden New York

New York ook wel bekend als de Big Apple is een stad met vele bezienswaardigheden. De stad is een enorme metropool met miljoenen Amerikanen en expats die er werken.  De skyline van New York is onmiskenbaar met zijn wolkenkrabbers op Manhattan, musicals op Broadway en schitterende stadse architectuur. Om een overzicht te geven van alle bezienswaardigheden in New York volgt hier een top 5.

Times Square

De enige plaats in New York waar het in de nacht lichter is dan overdag is op Times Square. Het plein is omgeven door enorm veel neonreclame. Video’s in megaformaat zijn hier eerder regel dan uitzondering. Daarnaast is het grotendeels autovrij wat toeristen alle mogelijkheid geeft om de ideale foto te maken. De theaters van Broadway zitten ook binnen loopafstand wat Times Square het cultureel centrum van New York maakt.

Times Square in avond licht.

Het Vrijheidsbeeld

In 1886 schok Frankrijk het vrijheidsbeeld als teken van vriendschap aan Amerika. Het Statue of Liberty is te bezoeken met een veerboot vanaf Battery Park, vooraf moeten hier wel tickets voor worden besteld. Wat ook niet moet worden vergeten voordat u naar Amerika gaat is een ESTA aanvragen, dit moet ook voor uw reis worden besteld. De toegang tot het vrijheidsbeeld en het Ellis Immigration Museum zitten bij het bootticket inbegrepen. Het uitzicht van vanaf de kroon het van vrijheidsbeeld is 354 treden.

Aanzicht op vrijheidsbeeld en New York

Central Park

Het groene hart van New York is het Central Park. Het Central Park ligt op het schiereiland Manhattan en is ter grootte van 341 hectare. Meer dan 25 miljoen toeristen bezoeken dit park elk jaar. Het park biedt ook vele activiteiten zo kunnen er rondleidingen worden gevolgd, worden gefietst of een bezoekje worden gebracht langs de dierentuin. Bezienswaardigheden in het park zijn The Diary, Belvedère Castle en verschillende kunstwerken als Alice in Wonderland, het Boathouse Cafe of Cleopatra’s Needle.

Uitzciht over Central Park van New York

Chinatown

Op Manhattan is de grootste Chinese wijk buiten China. In Chinatown in New York wonen ongeveer 300.000 chinezen meer dan waar ook ter wereld. In Chinatown zijn typische winkeltjes, masseurs en traditionele restaurants te vinden.

Versierde straten in China Town

Fifth Avenue

De plek om te shoppen in New York is Fifth Avenue. Hier zitten bekende merken als Saks, Tiffany, Fendi, Versace en Cartier. Naast het shoppen zijn er ook bekende bezienswaardigheden als het Empire State Building, St. Patrick’s Cathedral en de Museum Mile. In de Museum Mile zitten diverse musea.

Straatnaambord op de kruising van Fifth Avenue

Voordat u naar New York gaat is het nodig om een Electronic System for Travel Authorisation (ESTA) aan te vragen. Een ESTA is onderdeel van de verscherpte veiligheidseisen in Amerika. Met een ESTA kan u 90 dagen in de Verenigde Stagen blijven. U dient uw ESTA drie dagen voor vertrek aan te vragen. Vraag hier uw ESTA aan.

0 Comments