Visum of ESTA voor Amerika

0 Comment

Voor het reizen naar Amerika of via Amerika naar een bestemming is een ESTA of Visum nodig. Een visum en ESTA zijn twee verschillende dingen met veel verschillen. Het grootste verschil is de duur van het verblijf. Verblijft u korter dan 90 dagen dan is het raadzaam om een ESTA aan te vragen verblijft u langer dan 90 dagen dan moet u wel een visum aanvragen.

Iedereen die niet de Amerikaanse nationaliteit heeft en naar de verenigde staten wil reizen voor langer dan 90 dagen is een visum voor de Verenigde Staten nodig. Ook kan het zijn dat u wilt gaan werken in de VS, met een ESTA kan u alleen vergaderingen bijwonen, klanten bezoeken of leveranciers bekijken. Verder kan het zijn dat u naar Amerika reist met een maatschappij die niet is aangesloten bij het Visa Waiver Programma of u komt voor andere doeleinden dan toerisme of zaken. Of u ben ontoelaatbaar op basis van de immigration and nationality Act. Daarnaast kan het ook nog zijn dat u sinds 2011 in Iran, Irak, Syrië, Soedan, Jemen, Libië of Somalië ben geweest, nationaliteit van een van deze landen hebt of heeft gehad. In alle bovenstaande gevallen is een ESTA niet goed en zal er een visum moeten worden aangevraagd.

Visum of ESTA voor grensovergang Amerika

Visums voor Amerika kunnen worden verdeeld in immigratie visums en niet-immigratie visums. Niet-immigratie visums zijn visums met doel om tijdelijk af te reizen naar Amerika foor toerisme, zaken, werk of studie. Een immigratie visum is voor mensen die willen emigreren naar Amerika. De niet-immigratie visums zijn vervolgens te verdelen in visums voor toeristische en zakelijke doeleinden, studie of werk gerelateerde doeleinden en visums voor andere specifieke doeleinden.  Binnen deze categorieën zijn weer aparte visums voor specifieke situaties. Hiermee is er voor elke situatie een apart visum. Een visum is veel specifieker dan een ESTA.

Een ander groot verschil tussen een ESTA en visum voor Amerika is de aanvraag tijd. Een ESTA is vaak binnen enkele minuten aangevraagd. Echter kan het aanvragen van een visum voor de Verenigde Staten vaak wel een maand duren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *